Image
Η ανερχόμενη fashion designer Χρυστάλλα Μιχαήλ δίνει συνέντευξη στο blurredonline.com και μας εξηγεί την πορεία της και τις δημιουργίες της στον χώρο της μόδας!

 

  1. Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με τον χώρο της μόδας ?

Από πολύ μικρή που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν πάντα μέσα στον χώρο της μόδας με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Μου άρεσε πάντα να επιλέγω τι θα φορέσω και έβλεπα fashion shows στην τηλεόραση. Όταν το πήρα απόφαση ότι θα έκανα το όνειρο μου επαγγελματική ενασχόληση γράφτηκα στην Τεχνική Σχολή Λάρνακας στον κλάδο «Σχέδιο Μόδας». Από εκεί με παρότρυναν και οι καθηγήτριες μου να ασχοληθώ σοβαρά με τον χώρο της μόδας και έτσι σπούδασα fashion design στο Alexander College/University of the West of England.

  1. Ποιά είναι τα επόμενα σου βήματα τώρα που αποφοίτησες ?

Τα επόμενα μου βήματα τώρα που αποφοιτώ είναι να συνεχίσω να δημιουργώ ρούχα κατά παραγγελία, άλλα θα φτιάχνω και τη δική μου συλλογή δύο φορές τον χρόνο Άνοιξη-Καλοκαίρι και Φθινόπωρο-Χειμώνα. Στόχος για πιο μετά είναι να κάνω και master πάνω στον τομέα μου. Επίσης ετοιμάζω πολλές εκπλήξεις για την καλοκαιρινή περίοδο που θα φέρουν την υπογραφή μου…..

  1. Πιο κύπριο σχεδιαστή θαυμάζεις και γιατί ?

Η Κύπρια σχεδιάστρια που θαυμάζω είναι η κυρία Afroditi Hera Hadjieracleous. Θαυμάζω τις δημιουργίες της γιατί είναι μοναδικές και με ένα ιδιαίτερο στυλ. Χρησιμοποιά πολλά χρώματα και αυτό είναι ένα αδύναμο σημείο του χαρακτήρα μου..

  1. Ποιος είναι ο απώτερος σου στόχος σαν Fashion Designer ?

Ο απώτερος μου στόχος είναι να κάνω πραγματικότητα όλα μου τα όνειρα. Θέλω να ασχοληθώ με τα μπλεχτά κομμάτια και θα προσπαθήσω να κάνω εμπορεύσιμα κομμάτια για όλες τις γυναίκες.

  1. Είσαι ικανοποιημένη από την εκπαίδευση που παρείχε το Alexander College και σε πια σημεία πιστεύεις πως μπορεί να βελτιωθεί?

Είμαι πολύ ικανοποιημένη με την εκπαίδευση που παρείχε το Alexander College γιατί οι καθηγητές μου Παντελής Παντελή και Μαριάννα Πέγκα μου έμαθαν πως να βάζω πρόγραμμα στις υποχρεώσεις μου,με ωρίμασαν σαν άνθρωπο και με έμαθαν όλα όσα ξέρω μέχρι σήμερα… Πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση άλλα δεν μπορώ να κρίνω σε ποια σημεία πρέπει να βελτιωθεί. Είμαστε οι πρώτοι απόφοιτοι και πιστεύω πως χρόνο με τον χρόνο σαν κλάδος σίγουρα θα βελτιώνεται..